Osnovni modul

OSNOVNI MODUL

Tijekom osnovnog modula (prva i druga godina edukacije) naglasak je na individualnom procesu, grupnom procesu i osobnom razvoju. Kroz iskustvo edukacije, polaznicima se predočuju glavni geštalt teorijski i metodološki koncepti. Polaznici sudjeluju u različitim eksperimentima i vježbama koje imaju za cilj pospješiti istraživački osobni dio kod polaznika. Polaznici stječu iskustvo u ulozi klijenta iz perspektive grupe i procesa. Od polaznika se očekuje da čitaju, a prema predočenom im popisu literature, te se od njih očekuje da počnu s prezentacijama glavnih koncepata povijesti, metodolgije i teorije geštalt psihoterapije. Od polaznika se očekuje da povezuju na kraju osnovnog modula iskustvo i teoriju.

Ciljevi osnovnog modula na prvoj godini su:

 1. da polaznici steknu razumijevanje o povijesti i korijenima geštalt psihoterapije,
 2. da razumiju glavne teorijske koncepte i metode,
 3. da razumiju vlastiti osobni stil u kontaktu sa svojom okolinom i svjesnost o sebi samima i
 4. da procjenjuju sebe prema geštalt teoriji

Psihika d.o.o. provodi:  samoprocjenu, procjenu kolega i procjenu trenera. Procjena se iznosi usmeno i pismeno.

 1. Edukacijska godina
  • Osobno terapijsko iskustvo odvija se u individualnom i grupnom okruženju, od čega u individualnom okruženju 25 sati, a u grupnom 37, 5 sati.  Terapeuti gupnog procesa su : Zorica Janković, Ivana Kristić, Daina Udovicich Corelli, Grozdana Biočić – Zrilić i Ivica Medanić.
  • Radionice iz teorije i metodologije čine 148 sati u prosjeku.

U okviru zadnje zatvorene radionice u edukacijskoj godini, slijedi godišnji feedback od trenera, te se odlučuje o prelasku u slijedeću edukacijsku godinu.

 • Radionice iz alternativnih psihoterapijskih pravaca čine 36 sati u prosjeku. Radionice iz alternativnih psihoterapijskih pravaca su otvorenog tipa, i u prvoj godini predviđene su dvije radionice po 18 sati.

Radionice drže predavači koji imaju ugovor sa Psihikom d.o.o. Psihika d.o.o. ima pravo s nekim predavačem produžiti ili ne produžiti Ugovor, a sve ovisno o vlastitoj procjeni potreba edukacije. Predavači koji trenutno imaju Ugovor sa Psihikom, a sudjeluju u 1. edukacijskoj godini su: Margareta Mesić, Lidija Pecotić, Alan Medić, Berthram Mueller i Grozdana Biočić- Zrilić.

 • Polaznici imaju obvezu do kraja prve edukacijske godine napisati i predati 1 seminarski rad (po 3000 riječi).

 

        Ciljevi osnovnog modula na drugoj godini su:

 1. da polaznici razumiju i imaju znanje o povijesti i korijenima geštalt psihoterapije
 2. da polaznici razumiju i imaju znanje o teoriji geštalt psihoterapije i metodologije
 3. da polaznici steknu iskustvo u radu s glavnim osobnim problemima
 4. da polaznici steknu iskustvo u razumijevanju načina na koji  kontaktiraju s  okolinom i sadržaju tog kontaktiranja unutar geštalt teorije
 5. da polaznici steknu iskustvo o tome tko su oni u kontekstu, što trebaju, odakle to dobivaju i koje su posljedice za njih i okolinu u svijetlu geštalt teorije

 

 

 1. Edukacijska godina
  • Osobno terapijsko iskustvo odvija se u individualnom i grupnom okruženju, od čega u individualnom okruženju 25 sati, a u grupnom 37, 5 sati. Terapeuti gupnog procesa su : Zorica Janković, Ivana Kristić, Daina Udovicich Corelli, Grozdana Biočić – Zrilić i Ivica Medanić.
  • Radionice iz teorije i metodologije čine 149 sati u prosjeku.

U okviru zadnje zatvorene radionice u edukacijskoj godini, slijedi godišnji feedback od trenera, te se odlučuje o prelasku u slijedeću edukacijsku godinu.

 • Radionice iz alternativnih psihoterapijskih pravaca čine 36 sati u prosjeku. Radionice iz alternativnih psihoterapijskih pravaca su otvorenog tipa, i u prvoj godini predviđene su dvije radionice po 18 sati.

Radionice drže predavači koji imaju ugovor sa Psihikom d.o.o. Psihika d.o.o. ima pravo s nekim predavačem produžiti ili ne produžiti Ugovor, a sve ovisno o vlastitoj procjeni potreba edukacije. Predavači koji trenutno imaju Ugovor sa Psihikom, a sudjeluju u 1. edukacijskoj godini su: Margareta Mesić, Lidija Pecotić, Alan Medić, Berthram Mueller i Grozdana Biočić – Zrilić.

 • Polaznici imaju obvezu do kraja druge edukacijske godine napisati i predati 1 seminarski rad (po 3000 riječi).