Bertram Műller, Dipl. Psych.

Trener i jedan od direktora Instituta za Gestalt terapiju (IFG) u Dusseldorfu, Njemačka. Diplomirao je protestantsku teologiju te je stekao diplomu iz psihoterapije na “Gestalt Institute Rheinland”, a kod Isadora Froma  je učio Gestalt terapiju. Predavao je psihologiju i Gestalt terapiju na “Diakonische Akademie” u Stutgartu i bio je potpredsjednik “Deutsche Vereingung fur Gestalttherapie” (DVG), Frankfurt/Berlin, potpredsjednik “Arbeitsgemeinschaft Psychotherapeutischer Fachverbande u Bonu i predsjednik njemačkog udruženja “Otto Rank” u Dusseldorfu.

Također je akademski član uređivačkog odbora specijaliziranih časopisa: “Gestalt terapija”, Dusseldorf/Berlin, “Psihologija – Forum” Beč/New York i “Internacionalne studije Gestalt terapije”, Rim/Sirakuza.

Osnivač je i ravnatelj Internacionalnog centra za ples, kazalište i glazbu u Dusseldorfu.

Dobitnik je nagrade “Chevalier des Artes et des Lettres”, koju mu je 1991. dodijelilo francusko Ministarstvo kulture i obrazovanja na čijem čelu je bio Jacques Lang.

Objavio je nekoliko publikacija baveći se pitanjima kulturnog menadžmenta, razvoja kulturnh projekata kao i psihoterapeutskim temama, dijagnozom i supervizijom.