Doc.dr.sc. Alan Medić, dr. med.

Alan Medić je liječnik, certificiran geštalt psihoterapeut, certificirani pridruženi učitelj (Psihika d.o.o i GPTIM) za bazični program, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, docent na Sveučilištu u Zadru na odjelu za zdravstveni studij,

Od 2015. godine provodi edukaciju iz geštalt psihoterapije (bazični program) po programu u Geštalt Instituta Malta (GPTIM), te provodi individualnu i grupnu psihoterapiju.

Radio je sa ovisnicima od 2000 godine, te je 2005.godine završio poslijediplomski studij  medicinske znanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i obranio magistarski rad pod naslovom „Distribucija infekcije virusom hepatitisa C među ovisnicima Zadarske županije“. 2012. godine obranio je doktorsku disertaciju „Čimbenici rizika koji utječu na nekorištenje prezervativa pri spolnim odnosima visokorizične populacije u Zadarskoj županiji“. Koordinator je i savjetnik “Savjetovališta za anonimno i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV”  u Zadru od 2005. godine.

Član je Društva geštalt i integrativnih terapeuta Hrvatske (DGIPH), te član EAGT (European Association for Gestalt psychotherapy).

Član je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog društva za epidemiologiju, te član uredničkog odbora časopisa Acta Medica Jadertina, te povjerenstva za lijekove Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Višegodišnji je instruktor je Aikida, te član Udruge za promicanje kvalitete življenja „Jadranski kovač“.