Margareta Mesić, univ. spec.

MARGARETA MESIĆ, univ.spec. , klinička psihologinja, certificirana geštalt psihoterapeutkinja, učiteljica i supervizorica (EAGT)

 

Margareta Mesić je direktorica Psihike d.o.o. (EAPTI) – Europski psihoterapijski trening Institut – Centar za psihoterapiju, edukaciju i savjetovanje, Zadar. Od 2007. godine do danas vodi Institut u suradnji sa Gestalt Instituta Malta (GPTIM), Geštalt Studio Beograd, Psiho-Integrum Sarajevo i Institut D.O.M. Zagreb.

Od 1999. do 2014. godine radila je kao školski psiholog i klinički psiholog s rizičnom populacijom, ovisnicima, njihovim obiteljima i na poslovima primarne prevencije i mentalnog zdravlja. Dvije godine bila je voditeljica Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalnog zdravlja. Od 2011. godine je učiteljica geštalt terapije, 2013. sveučilišna specijalistica supervizije psihosocijalnog rada, Zagreb, 2014. godine završava edukaciju za terapeuta iz područja obiteljskih konstelacija pod vodstvom Lidije Pecotić. Od 2016. godine je pridruženi asistent u području psihologije Odsjeka za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru. 2016. godine u Beogradu je završila specijalizaciju „Primjena geštalt terapije u radnim organizacijama“. Doktorantica je na studiju socijalnog rada.

Pridruženi je učitelj u Institutu D.O.M. za polaznike edukacije iz Integrativne psihoterapije za rad s djecom i mladima. Član je EAGT-a. Osnivački je član Europske asocijacije za terapijski rad s djecom i mladima (EIATCYP), punopravni član Hrvatskog društva za superviziju (HDSOR) i od 2018. godine akreditirani europski supervizor (EAGT).