Marija Stefanović, klinički psiholog

Marija StefanovićMARIJA STEFANOVIĆ je klinička psihologinja, gestalt psihoterapeutkinja, edukatorica i supervizor, organizatorica aktivnosti i pomoćnica direktora Gestalt Studija Beograd.

Diplomirala je kliničku psihologiju na Sveučilištu u Beogradu. Posjeduje certifikat psihoterapeutkinje Srpskog udruženja za psihoterapiju i ECP-a i EAGT-a.

Bila je angažirana u radu humanitarnih organizacija: “Zdravo da ste”, IRC, “Save the Children” i IAN, u aktivnostima povezanim s pružanjem psihološke podrške izbjeglim i raseljenim osobama, u kolektivnom i privatnom smještaju. Ciljane skupine su bile odrasli, mladi i djeca.

Osnovala je NVO “Horizonti”, u kojoj je kao menadžerica i koordinatorica, zajedno s pedesetak angažiranih stručnjaka, sudjelovala u realizaciji programa psihosocijalne podrške širom Srbije. Od 2002. godine u okviru Centra za djecu, mlade i obitelj «Oaza» realizira niz preventivnih i edukativnih programa.

Završila je edukativni program u školi koju vodi Dr. Lidija Pecotić, stječući iskustvo u radu s priznatim Gestalt terapeutima: D. Davidoff, Joseph Zinker, B.Müller, Michael Miller, Ole Ry Nielsen, Filipo Rametta itd.

Također je pohađala programe iz drugih terapijskih pravaca – TA (Josip Berger, Lukrecija Vranešević), porodična terapija, sistemski pristup (Nada Polovina), bioenergetska analiza (Stanka Gavrić, Divna Perić, Filip Helfner).

Gostujući je trener i supervizor u Gestalt centrima u Skopju (Makedonija), Zagrebu, Zadru, Rijeci (Hrvatska), Podgorici (Crna Gora), Sarajevu (BiH).