prof.dr.sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, vanjski evaluator

Prof. dr. sc. D. Kocijan Hercigonja, neuropsihijatar, subspecijalista za dječju i adolescentnu psihijatriju tijekom svog dugogodišnjeg rada razvijala i razvija brojne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju razvoja i mentalnog zdravlja djece, branitelja, psihotraumatiziranih osoba, te konačno svojih studenata na Medicinskom i Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu.

Nakon 45 godina radnog staža umirovljena je, ali i dalje radi posebice s djecom u Poliklinici Kocijan/Hercigonja koju je osnovala kao i na fakultetima, raznim udrugama, a danas i kao predsjednica Europske asocijacije za integrativnu terapiju djece i mladih osnovane  05.03.2010. od strane 11 europskih zemalja.

Čitav svoj radni vijek posvetila je osobama s psihičkim problemima i osnovala i vodila brojne institucije značajne na tom području.

Za vrijeme rada u Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, danas Sveti Ivan, gdje je radila do 1983., osnovala je odjel za autizam, prvi u ovom dijelu Europe, zajedno s roditeljima Centra za autizam. U tom periodu osnovala je u školu na dječjem psihijatrijskom odjelu, na način da su djeca dio nastave imala na odjelu, a dijelom su bila integrirana u područnu osnovnu školu, dakle bila je već u to vrijeme preteča uključivanja djece s različitim problemima u redovno školovanje.

Tijekom rata bila je savjetnica u Vladi RH  i nositelj i organizator psihosocijalnog programa pomoći žrtvama rata. Organizirala je, zajedno s prof. Knezovićem, mrežu pomoći na čitavom području Hrvatske, posebice pomoći obiteljima i djeci, te je takav program u Europi  bio prihvaćen kao jedinstveni program pružanja pomoći.

U periodu od 1991-1995 radila je u bolnici za dječje bolesti „Klaićeva“, gdje je osnovala Centar za metalno zdravlje koji i danas funkcionira.

U KB Dubrava, nakon 1995., bila je organizator i voditelj nacionalnog Centra za psihotraumu i  referalnog Centra za poremećaje uzrokovane stresom sve do umirovljenja.

Organizirala je edukaciju stručnjaka mentalnog zdravlja iz integrativne psihoterapije u UK i započela, nakon završene edukacije, provoditi edukaciju iz integrativne psihoterapije u Hrvatskoj za što je na Prvom hrvatskom psihoterapijskom kongresu dobila naslov laureata.

Bila je i danas je supervizor brojnih udruga koje rade na problemima i zaštiti djece u Zagrebu u jednom periodu u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, u Udruzi „Tić“u Rijeci i udruzi „Mirta“ u Splitu.

Četiri godine od 2008.-2011. bila je predsjednica zagrebačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a sada je član upravnog odbora.

Predsjednica je Europske asocijacije za terapiju djece i mladih koja u 11 europskih zemalja razvija  jedinstvene stavove i edukaciju profesionalaca koji rade s djecom, te je u Hrvatskoj 11.02.2012. započela edukacija uz sudjelovanje stručnjaka iz UK i  Francuske.

Kao stručnjak bila je pozivana na brojne skupove u zemlji i inozemstvu.

Sudionik je u programu prevencije depresije i suicida kod mladih.